IK Oden

Referat: Sörstafors-Kolbäck FK - IK Oden

Tidigt tpppmöte mellan tabellettan SK91 och tvåan IK Oden.
Svårspelat, blåsigt på Hallstahem Arenas konstgräs.
Matchen blev en riktig holmgång men vi stod upp bra mot ett fysiskt spelande motståndarlag.
Tyvärr en tidig skada på Radvogin som tvingades bryta efter att fått en smäll i huvudet. Anton Strömberg ersatte och gjorde det bra.
Vi satte ett tidigt ledningsmål trodde vi när Jocke J volleystyrde in Eriks frisparksinlägg vid bortre stolpen. Domaren dömde mål och vi hann fira innan assisterande påkallade uppmärksamheten. Efter viss diskussion ändrades domslutet till offside.
Vilket var tveksamt, om det inte var så att bollen touchade Eddies huvud på väg till Jocke.
Istället kunde SK91 ta ledningen på straffspark, ävem detta efter ingripande av assiterande (han på andra sidan denna gång).
Linus som fällde spelaren revanscherade sig nämligen genom att rädda straffen med benen. Allt såg korrekt ut men assisterande höjde flaggan och efter diskussion gick straffen om med motiveringen att Linus hade rört sig för tidigt. Även detta tveksamt för han slängde sig ju i sidled och inte framåt.
Men hursomhelst, straffen gick om och efter att SK91 bytt straffskytt slog han den i mål, även om Linus var på den med ena handen.
1-0 efter 17 minuter.
SK91 fick momentum efter dettta och kunde ha gjort ytterligare ett mål innan paus. Men i slutet av halvleken hade vi flera farliga hörnor som var nära att resultera bl a en nick av Jocke som räddades på mållinjen av en utespelare.

Händelser 1:a halvlek
8' Erik slår ett frisparksinlägg som Jocke J styr in i mål men det blir bortdömt för offside
11' Eddie stjäl bollen av SK91:s mittback, springer sig fri men skjuter tyvärr över ribban
15' Hampus är före sin motståndare på deras djupledsboll men tar en touch istället för att rensa eller passa hem och blir av med bollen, vilket resulterar i ett friläge. Linus går ut och försöker slänga sig på bollen men handen träffar spelarens fot och han faller. Straffspark dömd vilket var korrekt.
16' Linus räddar straffsparken med en benparad! Men den ska slås om p g a assisterande ansåg att Linus lämnade mållinjen innan straffen slogs
17' 1-0 SK91 på straffspark. Nr 30 Kamiran Safari lägger den lite till höger om Linus som har vänsterhanden på bollen men lyckas inte styra bort den.
21' Gult kort på nr 9 Viktor Thurby i SK91 för tröjdragning
22' Jocke lägger en frispark, hårt skott men över i den starka medvinden
28' Mycket nära 2-0 för SK91 på ett markinlägg till fri spelare i boxen men han missar bollen som sedan tar på stödjefoten och studsar bakåt till en lagkamrat som skjuter över från straffområdeslinjen, nära där!
34' Gult kort på Azeez för farlig tackling
38' Inkast av Anton in i straffområdet till Hampus som skjuter på halvvolley men tyvärr tätt över ribban
40' Gult kort på Albin för hands. Upprinnelsen är en farlig passning av Eddie som en motståndare är först på och han hade haft öppen gata om inte Albin stoppat bollen. Kunde t o m varit frilägesutvisning men Anton var längre ner på vår planhalva så korrekt domslut.
44' Bra hörna av Erik som OIscar skarvar mot mål, Leo nickar bollen till Jocke som nickar mot mål och där rensas bollen bort av en utespelare.

Vi pratade i paus om att vi måste stå upp för fullt mot de fysiskt kraftfulla motståndarna. Det var svårt att få till något finspel på underlaget så det handlade om kampviljan för att kunna ta poäng eller t o m seger.
Tycker att vi fick till det när Albin blev utvisad efter 15 minuter p g a sitt andra gula kort. Det var nästan som om vi blev desperata av detta. Vi började vinna mer närkamper och andrabollar och skapade lägen genom att backarna flyttade upp mer offensivt. T ex när Jocke tog en raid som en klassisk libero och blev fälld av nr 9 utanför straffområdet, vilket innebar andra gula kortet och utvisning. I spel 10 mot 10 blev det mer öppet vilket gynnade oss. Till sist kom också den rättvisa kvitteringen. Efter knappa halvtimmen la Erik ett perfekt frisparksinlägg till Oscar som nickskarvade mot bortre och vem var där om inte Jocke som tryckte in bollen i kassen! Denna gång blev målet godkänt vilket innebar 1-1.
SK91 var nuy riktigt omskakade och i nästa anfall efter avsparken blev Eddie fälld i deras straffområde och domaren dömde straff!
Azeez och Hampus diskuterade lite om vem som skulle lägga straffen, Azeez gjorde ju mål senast mot Riddarhyttan men Hampus hade satt 8 raka straffar räknat från ifjol. Det blev Hampus som la den, målvakten gick åt fel håll men tyvärr tog bollen i ribbans underkant, studsade ner och ut, inget mål! Men var bollen inne? På en film tagen av vår fotograf är det svårt att avgöra så vi får hoppas att assisterande som stod bäst placerad gjorde rätt bedömning.
Båda lagen har sedan lägen att göra segermålet men misslyckas med detta, p g a bra försvarsarbete ska sägas.
Så slutresultat 1-1 i en mycket spännande match mellan två lag som säkert kommer att slåss om seriesegern.

Händelser 2:a halvlek
49' Bolltapp av Oden på egen planhalva ger målchans för SK91 på ett inlägg som skarvas utanför
51' Anton tappar bollen i farligt läge vilket ger friläge och skott utanför från lite svår vinkel dock
58' Gult kort på nr 2 Axel Wahlström (SK91) för protest mot domslut
60' 2:a gula på Albin efter fällning = rött och utvisning
61' Inlägg från höger av SK91-spelare som får felträff så bollen håller på att gå in vid främre stolpen men Linus lyckas på något sätt stoppa bollen innan den går in i mål. En del protester från motståndarna som menade att bollen var över mållinjen, vilket var omöjligt att se från vårt läge men återigen så var assisterande bra placerad och han vinkade inte för mål
68' 2:a gula på nr 9 i SK91 = utvisning. Nu spel 10 mot 10
69' Erik tar frisparken men slår den i muren, tar även returen och får bra träff men bollen touchar en motståndare och går över ribban till hörna
71' Frisparksinlägg av SK91 till nr 18 Jonathan Thelin som nickar tätt över
73' Gult kort på Leo för eftersläng
74' 1-1 Oden genom Jocke Johansson (assist Oscar)
75' Oden får straffspark efter att Eddie blir fälld i straffområdet
77' Hampus slår straffsparken i ribban, ner på mållinjen och ut!
78' Hörna av Erik som Eddie nickar men bollen touchar en motståndare till ny hörna, annars går den nog in i mål
79' Gult kort på nr 11 Joakim Grandalen
88' Gult kort på Erik för felaktigt avstånd vid frispark
89' Mycket nära mål för SK91 när bollen slås in förbi Linus mot tomt mål men Oscar lyckas hinna ifatt bollen och skickar den till hörna

Totalt sett rättvist då lagen hade varsin halvlek. Dock lite surt med ett bortdömt mål och en missad straffspark för vår del. Men vi stod verkligen upp och visade kampvilja mot det tuffaste motståndet hittills i serien!
Till matchens lirare utnämner vi Joakim Johansson som var oerhört dominant som mittback och plockade bort motståndarnas bäste spelare nr 18 som inte fick många lägen. Dessutom två mål (varav ett bortdömt) och oerhört många viktiga brytningar